skip to Main Content

Adrenaline Alley

Adrenaline Alley er en socialøkonomisk virksomhed i Northamptonshire og Englands største multipark for urban sports. Multiparken indeholder skater og cykelbaner på over 9.000 m2 med mange forskellige former for ramper, forhindringer mm..

Adrenaline Alley formål er at tilbyde et trygt og sikkert miljø for unge i Northamptonshire i forhold til at kunne deltage i urban sports aktiviteter.
Samtidig ønsker Adrenaline Alley at være Englands største udbyder af urban sports aktiviteter og gennem mange forskellige typer af partnerskaber at blive en bæredygtig socialøkonomisk virksomhed.

Adrenalin Alley har skabt en model for at involvere unge, udvikle lokalsamfund og skabe Communities (fællesskaber). På den måde har virksomheden givet masser af unge mennesker mulighed for at prøve kræfter med urban sports, udfolde sig fysisk og med at finde mening og selvtillid.

Historien bag Adrenalin AlleyAdrenaline Alley
I 2001 blev Mandy Young og hendes mand Paul chokeret over at hendes søn John var blevet ofre for lokale lommetyve. John havde haft en svær barndom på grund af en ikke diagnosticeret hjerne svulst, som havde betydet, at han måtte gennemgå operation og, radio- og kemoterapi.
Som 13 årig blev han venner med en lokal grupper skatere, hvilket betød at han ikke længere følte behov for at undskylde sig selv eller bekymre sig om sit udseende eller følelser.
Men en aften blev han dog udsat for et overfald af netop dem, som jo kendte til hans helbred og svagheder, men altså ignorerede det.
Mandy og hendes familie var chokerede, men var samtidig opsat på at vende oplevelsen til noget positivt.

Efter at have talt med John og hans skater-venner arrangerede de et offentligt møde. Det blev hurtigt klart at intimidering og mangel på faciliteter var en stor barriere for unge i forhold til at deltage i ekstrem sports aktiviteter. Og det var ikke bare et lokalt men et nationalt problem.

Mandy brugte 2 år på at afsøge muligheder for at rejse midler til mens det blev klart at de unge i lokalområdet havde brug for en hurtig løsning for at kunne dyrke deres sport på en sikker måde i sikre omgivelser.
Hun henvendte sig til Ashley Pover forhåndværende direktør for Rockingham Motor Speedway , som indvilligede i at donere en grund og ressourcer til at bygge udendørs park indtil det blev muligt at finde indendørs faciliteter.

Med hjælp fra et par andre donorer åbnede Projektet i juli 2003 dørene en udendørs skaterpark og havde i løbet af de følgende 20 måneder 13.000 besøgende.

Den socialøkonomiske virksomhed
Parken blev den største udendørs park i England.
Forståelsen af projektets formål og organisation udviklede sig løbende og med hjælp fra Phil Tulba, Social Enterprise for East Midlands og Helen Cund (formerly Sports Regeneration Manager for Corby), fik Mandy en forståelse af det fulde potentiale for projektet, og begyndte at udvikle en vision om at skabe en indendørs ekstrem sport park som en bæredygtig socialøkonomisk virksomhed.

I foråret 2006 var projektet så heldig at få doneret en donerede en tidligere fabrikshal på 4500 m2 til projektet, og med hjælp fra forskellige donationer blev hallen renoveret så Adrenaline Alley® i marts 2006 kunne åbne en af de største skater- og cykel baner i England.
En park der sidenhen, via Mandys evne til at skaffe donationer og fondsbevillinger, er udvidet med masser af faciliteter og nu også indeholder et studie- og uddannelsescenter, en café, et fotografi- og medie-studie, har udlejning af udstyr og tilbyder øvelokale til musikbands.
Siden 2010 har man også kunnet tilbyde handicappede at deltage i flere af aktiviteterne i Adrenalin Alley.

Adrenalin Alley har i dag 96.000 medlemmer og mere end 60.000 besøgende årligt. Parken er blevet kendt som en af de sikreste og bedste urban sports park i England.

Mandy har for nylig skaffet midler til at lave en dokumentar om Adrealin Alley som blev færdiggjort i sommeren 2014 og offentliggøres på Adrenalins Youtube kanal i vinteren 2014/15, hvor man kan se en trailer nu.

Udviklingsarbejdet fortsætter
Mandy og Pouls søn John døde d. 17. September 2010 i en alder af 24 år, men arbejdet med at hjælpe og forbedre unges liv og udvikle Adrenalin Alley til et sted de unge har ejerskab til, og som de er stolte af går videre.
Den langsigtede vision er at kopiere ideen flere steder nationalt og således skabe trygge, sikre og bæredygtige rammer for unge i flere lokalsamfund rundt omkring i England.

Adrenalin Alley har modtaget masser af priser for sit arbejde.
Man kan se en oversigt her

Læs mere om Adrenalin Alley: Klik her!

 

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top