skip to Main Content

Veterans Trek

To amerikanske Irak-veteraner gik tværs over USA for at heale traumer fra krigen og for at samle penge ind til andre veteraner. De har nu startet initiativet Veterans Trek.

Den amerikanske krigsveteran Tom Voss haft store problemer efter sin udstationering i Irak. En dag beslutte de han sig for at gøre noget for at gøre noget ved sin situation og at samle penge ind til sine med veteraner.

Han kontaktede sin ven Anthony Anderson, der ligeledes var Irak-veteran, for at høre om han ville være med.

Ideen var at gå tværs over USA fra Milwaukee til Los Angeles en tur på 2700 miles.
Men der var et større mål med turen.

For det første havde de begge oplevet, at de aldrig havde taget sig tid til at reflektere over deres liv og de forandringer udstationeringen i Irak havde betydet. Turen igennem var de to mænd en stor støtte for hinanden i forhold til at tale sammen og i forhold til de emner og problemstillinger de hver især ønskede at tage op.

For det andet ønskede de med turen at øge opmærksomheden på de problemstillinger, som veteraner og deres familier står med. Og på turen mødte og talte de med hundredevis af andre veteraner og tog mange erfaringer med sig fra turen bl.a. at mange veteraner føler sig magtesløse i forhold til at påvirke deres egen situation.

Endelig ønskede de at indsamle 100.000 dollars til non-profit organisationen Dryhootch of America, som har specialiseret sig i en tilgang, hvor veteraner får hjælpe fra ligesindede.
På turen benyttede de to sig af sociale medier, når de havde mulighed for det, og ved afslutningen af turen i februar 2014 havde de to indsamlet 105,000 dollars til Dryhootch.

Nu vil de to gennem initiativet Veterans Trek bruge erfaringerne fra deres egen proces til at hjælpe andre veteraner.

Veterans Trek tilbyder trekking ture ledet af veteraner for veteraner, som ønsker tid til healing og samvær med andre som middel mod isolation, frustration, vrede og alle de andre ting som veteraner slås med.
Man ønsker at holde udgiften til turene så lave som mulige og de er som sagt guidet af andre veteraner som har været kæmpet med de samme problemstillinger.
Turene finder sted mange forskellige steder og der er planlagt fremtidige turer på mange forskellige steder og i mange forskellige miljøer i USA.

Læs mere om Veterans Trek: Klik her!

Læs artikel om Veterans Trek i Yes Magazine: Klik her!

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top