skip to Main Content

MakeSense

MakeSense er et open-source globalt fællesskab af engagerede frivillige, som bruger deres kompetencer, viden og erfaring til at hjælpe sociale entreprenører med nogen af de problemer de står over for i forhold til forretning, design og teknologi.

Formålet med MakeSense er at hjælpe de sociale entreprenører med at opskalere deres projekter ved at forbinde dem med ligesindede.

På webplatformen makesense.org kan man følge projekter fra hele verden og se hvilke problemstillinger de står over for. Her kan man også komme med ideer, organisere workshops for at finde løsninger og lancere teams for at hjælpe med at implementerer dem.

Teamet bag MakeSense hjælper med at formidle processen og med at formidle kontakt til andre ”MakeSensere” samt med værktøjer og effektive metodologier for at tackle de problemer man har som iværksætter.

I de tre år den har eksisteret har MakeSense mobiliseret mere end 15.000 mennesker til mere end 600 workshops for at hjælpe omkring 450 sociale entreprenører i 86 byer verden over.

MakeSense er ikke en traditionel organisation, men snare et åbent projekt bestående af et globalt fællesskab.
Indtil nu har ca. 1.000 mennesker hjulpet med at opbygge MakeSense rundt omkring i verden få projektet lanceret i nye byer, fundet nye sociale entreprenører, struktureret partnerskaber og skabt nye værktøjer.

MakeSense arbejder ud fra et 10 punkts manifest:

Social mission:
Hovedformålet med arbejdet er at booste efekten af sociale entreprenørers arbejde ved at forbinde dem med andre der kan hjælpe dem med deres udfordringer. For at understøtte de sociale entreprenørers arbejde arbejder man også for at fremme socialøkonomis virksomhed som koncept.

Globalt community:
Alle steder hvor der er en problemstilling i vores samfund, der er vi, MakeSense er et globalt community af glade aktivister med effekt på lokalt niveau

Åbent projekt:
MakeSense er ikke et StartUp program, det er en bevægelse, der er defineret som et åbentprojekt. Det betyder at det ikke ejes af nogen, men er åbent for alle.

Upload:
Stop med at downloade, og begynd at uploade! Bidrag, samarbejd, del! Jo mere vi deler og jo flere vi deler med, jo bedre er vi som et hele.

Innovation:
Kun ved at kombinere mennesker, teknologi og kreativ tænkning, kan vi finde de mest innovetive løsninger på verdens problemer. Kun ved at eksperimentere, forsøge og fejle kan vi løse dem.

Uafhængig:
Ud med bureaukrati og politik. For at være fleksible og smidige forholder vi os så uafhængigt som muligt. Med restriktioner og begrænsede ressourcer må vi bare være mere innovative hver dag, og se efter muligheder over alt. Vi er altid åbne for partnerskaber med organisationer som ønsker at gøre en reel foreskel.

Skalér:
Vi vil fortsætte med at udvide vores rækkevide, så længe der er sociale problemer der akal løses. I den verden vi forestiller os vil MakeSense være helt overflødig.

Effekt:
Vi ønsker at have den størst mulige effekt. For at opnå det stiller vi løbende os selv de rigtige sprøgsmål, måler vores effekt, analyserer og forbedre den måde vi arbejder på. Det er en uendelig rejse og løbende læringsproces.
Selvbærende :
VI vil finde bæredygtige økonomiske modeller – ved at holde projektomkostninger så lave som mulige.

Have det sjovt:
Og sidst men ikke mindst vil vi udføre alle de ovenstående punkter med et smil, mens vi har det sjovt.

MakeSense i England afholder for tredje gang SenseCamp UK den 28. Juni 2014 i London. Her mødes 200 sociale entreprenører til en inspirerende camp om socialøkonomiske virksomheder.

Læs mere om MakeSense: Klik her!

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top