skip to Main Content

DBS-NUS Social Venture Challenge

The Social Venture Challenge er en ny regional konkurrence organiseret af “the National University of Singapore” i samarbejde med DBS Bank, som skal identificere og støtte nye socialøkonomiske virksomheder i og uden for Asien. Vinderne af konkurrencen er netop kåret ved en begivenhed i Singapore.

Konkurrencen blev lanceret i september i 2013, og de er indsendt mere end 400 ansøgninger fra 20 lande.

Førstepladsen på 30.000 dollars gik til Zaya Learning Labs, som har udviklet en teknologi-basseret løsning som skal assistere undervisere i at tilbyde kvalitets undervisning i lav-indkomst skoler, i første omgang i Indien. Der er tale om en enhed som fungerer som Wi-Fi router, server, lager og batteri udstyret med et undervisningssystem og læringsindhold til undervisere.

Andenpladsen på 15.000 dollars gik til Maya Universe Academy, der også har fokus på uddannelse.
Maya Universe Academy er en privat skole, som tilbyder gratis undervisning til fattige lokalsamfund i Nepal. Forældre betaler for deres børns skolegang ved at arbejde ved Maya Universe Academy’s landbrugfarm og ved at lave håndværksgenstande, som er med til at generere en indkomst.

Tredjepladsen gik til Bodhi Health Education og Local Alike, der hver kunne indkassere 10.000 dollars.

Bodhi Health Education oplærer lokale sundhedsarbejdere, som servicerer de laveste indkomstgrupper i Indien ved at benytte rigt illustreret software for at undervise i komplekse medicinske emner på forskellige lokale sprog. Undervisningen leveres gennem billige mobilteleforer og tablets.

Local Alike er en lokalt-funderet turistvirksomhed i Thailand, som forbinder lokal-samfund og rejsende. Virksomheden tilbyder færdige rejsepakker udviklet sammen med lokalesamfundene.
Local Alike hjælperive selvforsørgende gennem lokaltourisme, giver de rejsende en autentisk rejseoplevelse, skaber udveksling mellem land og by og sætter samtidig midler til side til at forbedre infrastruktur og miljømæssige forhold.

Vinderne er udvalgt fra 7 finalister og fik overragt deres priser af Singapor

s præsident Tony Tan Keng Yam at the Shaw Foundation Alumni House.

Læs mere om DBS-NUS Social Venture Challenge: Klik her!

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top