skip to Main Content

Canadisk succes med socialøkonomiske genbrugsvirksomheder

Den canadiske velgørende organisation Vecova har stor succes med sine 4 socialøkonomiske virksomheder inden for genbrug. Udover at hjælpe miljøet er virksomhederne også med til at skabe jobs til mennesker med forskellige former for handicap.

Selv om den canadiske provins Alberta har et genbrugssystem for aluminiums dåser, glas og plastflasker noterede the Vecova Centre for Disability Services and Research sig at mere end 400 millioner dåser og flasker til drikkevarer solgt i Alberta ikke bliver returneret til mod pant.
I penge svarer det til op mod 100 millioner dollars i pant, som ikke bliver indløst.

Samtidig kunne Vecova iagttage, at kun halvdelen af mennesker med handicap er beskæftigede i mod 75% af mennesker uden handicap.

Vecova startede derfor i 2013 en socialøkonomisk virksomhed som indsamler tomme dåser og flasker og som beskæftiger mennesker med
forskellige former for handicap. På den måde har man skabt et inkluderende fællesskab og meningsfuldt jobs for handicappede, samtidig med at man hjælper byen med at genbruge mere.

i 2013 indsamlede den socialøkonomiske virksomhed mere end 327.000 dåser og flasker og skabte jobs for 3 personer.

Hver gang 2.100 indbyggere i Calgary melder sig til den gratis dør-til-dør indsamling, som virksomheden tilbyder kan Vecova ansætte 4 personer.

Vecova har i øjeblikket 4 socialøkonomiske virksomheder i gang som skaber jobs til mennesker med handicap.

Udover flaskeindsamlings virksomheden har også et genbrugsdepot og en service for genfunden bagage i Calgarys internationale lufthavn.

Læs mere om Vecova´s socialøkonomiske virksomheder: Klik her!

Kilde: Social Enterprise Buzz 

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top