skip to Main Content

Vindere af European Social Innovation Competition 2. runde

Vinderne af “Second European Social Innovation Competition” er blevet kåret ved finalebegivenheden d. 20. maj i Brussel.

Den nuværende økonomsike krise og massearbejdsløshed over hele Europa har skabt et stigende behov for innovation, som kan være med til at skabe mere dynamik, en inklusiv og bæredygtig social markedsøkonomi og skabe nye produkter, services og virksomheder. For at booste social innovation har EU Kommisionen i 2012 lanceret the Social Innovation Competition.

Europæere inviteres til at udvikle løsninger for at skabe nye muligheder for arbejde og for at skabe bedre arbejde.

Anden runde af konkurrencen har modtaget mere end 1.200 forslag de fleste EU medlemslande. Ved finalebegivenheden blev de tre bedste forslag hyldet og modtog en pros på 30.000 euro hver. Prisen blev overragt af Kommisær for det indre marked Michel Barnier.

De tre vindere er:
From waste to wow!” fra Italien, som genbruger stof fra modebranchen og skaber små kollektioner og jobs til kvinder, der har det svært. Virksomheden skaber et produkt der er let salgbart på markedet og høj social og miljømæssig værdi pga. genbrug.

Urban Farm Lease” fra Belgien. Fødevarerdyrkning i byerne kunne skabe 6.000 direkte jobs
i Brussel og 1.500 indirekte jobs.(distribution, affaldshåndtering, oplæring, events mm.). Projektet sigter mod at skabe oplæring for arbejdsløse, så de kan udnytte de mange ledige arealer, der kunne bruges til fødevarerdyrkning i Bruxel (bl.a. på hustage)

Voidstarter” fra Irland. Alle større byer har sociale boligbyggerrier, som står tomme,
fordi myndighederne mangler penge til at gøre dem til indflytningsklare boliger. Samtidig oplever disse byer også behov for sociale boliger og har mange hjemløse. Voidstarter ønsker at tilbyde arbejdsløse oplæringsmuligheder sammen med fagfolk i at renoverer disse tomme boligområder.

Som opfølgning på konkurrencen og for at støtte alle andre finalister og semifinalister med at realisere deres ideer, laver Euclid og Nesta en event “the Social Innovation Academy Part II i London d. 23-24 Maj
London.

Yderligere information om konkurrencen kan findes på Kommisionens hjemmeside: Klik her!

Se de 30 semi-finalists: Klik her!

Læs hele pressemeddelelsen fra finalebegivenheden: Klik her!

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top