skip to Main Content

Women Powering Work: Innovations for Economic Equality competition

General Electric and Ashoka Changemakers sponsorere konkurrencen “Women Powering Work: Innovations for Economic Equality”, som skal finde innovative læsninger for at fremme kvinders økonomiske muligheder i Mellemøsten, Nordafrika, Tyrkiet og Pakistan.

Vindere af konkurrencen er netop fundet, og de modtager hver især 25.000 dollars til at realisere deres ide.

Vinderene er:

Busanti, et busselskab i Pakistan, som tilbyder for sikker og billig transport for kvinder og adgang til en sundheds hotline døgnet rundt.

DoctHERS-in-the-House i Pakistan, er en markedsplads for sundhedsydelser, som forbinder hjemmebaserede kvindelige læger med patienter gennem telemedicin (lægebehandling via computer og telefon).

Handasiyat.net, er en virtuel platform fra Jordan, som giver arabiske kvindelige ingenieører fra hele Mellemøsten mulighed for at kommunikere via computer og dermed også arbejde hjemmefra eller tæt på hjemmet.

Vinderne er udvalgt at et ekspertpanel, som bl.a. har bestået af Amy Millington (leder af eBay Foundation’s The Opportunity Project) og Ahsan Jamil (direktør for The Aman Foundation).

Kvinder udgør 25% eller mindre af den samlede arbejdsstyrke i Mellemøsten, Nordafrika, Tyrkiet og Pakistan, det er halvdelen af det globale gennemsnit.
Det skyldes bl.a. at social-kulturelle normer og ansvar for familien ofte forhindre kvinder i at søge arbejde i disse lande og regioner.
Ved at sørge for online adgang til lægehjælp, sikker transport og mulighed for at arbejde hjemmefra har de vindende projekter i konkurrencen Women Powering Work været med til at tage vigtige skridt i retning af økonomisk lighed for kvinder i de ovennævnte lande.

Læs mere: Klik her!

Læs mere om Ashoka Changemakers: Klik her!

Læs mere om General Electric: Klik her!

 

Kilde: Social Earth

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top