skip to Main Content

People Water

People Water er hverken en velgørende- eller non-profit organisation, men derimod en for-profit socialøkonomisk virksomhed, som forsøger at imødegå den globale krise i forhold til adgang til rent vand.

People Water gør dette gennem et initiativet “Drop for Drop“, hvor organisationen udvikler eller reparere kilder til rent vand. Det kan ske enten ved at bore nye brønde, reparere eksisterende brønde eller ved at etablere forskellige former for vandrensningssystemer.
Organisationen arbejder på den måde at de først bygger eller reparerer brønden, og derefter sælger de deres produkt “People Water” for at financiere den.

En gennemsnitsbrønd i et fattigt område kan betjene over 2000 mennesker og producere op til 3000 liter vand om dagen. Hvis den vedligeholdes ordentligt kan sådan en brønd holde meget længe, men det kræver også at den bliver vedligeholdt.
Imidlertid går mange brønde i stykker fordi de projekter eller velgørende organisationer der etablerer dem løber tør for penge og derfor ikke har råd til at vedligeholde brøndene.

En af de mest almindelige problemer med brønde er at en gummipakning slides op. Det er en lille og ikke særligt bekostelig del som normalt kan holde fra 3 måneder til 5 år alt efter hvor meget brønden benyttes. Men når den først er slidt op virker brønden ikke mere, med mindre organisationerne som etablerede brønden reparere den. Det betyder i mange tilfælde at landsbybebeboerne er tilbage til hvor de var før
etableringen af brønden. Hvilket i mange tilfælde betyder det, at de må gå flere kilometer for at hente rent vand, eller de må drikke vand, som ikke er sikkert pga. forurening.

For øjeblikket er der ca 800.000 brønde rundt omkring i verden der er i stykker på den måde. Og der spildes mange milioner på vandprojekter rundt omkring i verden fordi der kun er tænkt på etableringen og ikke på vedligeholdelsen på længere sigt.

Der er brug for nye modeller til at financiere vandforsyning og sanitet i udviklingslandene og People Water har en god model.

People Water’s koncept er bygget på ideen om bæredygtighed. Ved at tappe vand fra brøndene på flaske og sælge det giver det People Water et overskud som sætter organisationen i stand til at bygge, reparere og vedligeholde brøndene efterfølgende.
Her ud over er People Water gået sammen med Edge Outreach, en organisation som har specialiseret sig i
reparation af håndpumper, sanitet og og uddannelse og som eri stand til at reparere op til tre brønde om dagen, hvis de får det rigtige værktøj og en lille smule finansering.

En brønd kan have en enorm betydning for et lokalt samfund. Man behøver ikke længere at drikke beskidt vand eller at gå kilometervis for at hente vand. Og hvad der er ligeså vigtigt sundhedstilstanden i lokalsamfundet øges betydeligt.

For People Water er det ikke vigtigt om de etablerer eller reparere en brønd. Det der betyder noget er at mennesker har adgang til rent drikkevand – fordi rent vand også betyder en mulighed for at få et bedre liv.

Man kan bl.a. støtte People Water ved at købe vandflasker, T-shirts mm. i deres webshop 

Læs mere om People Water: Klik her!

 

 

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top