skip to Main Content

Social Impact Bonds i USA

6 delstater i USA får nu støtte til at indføre Social Impact Bonds (SIB).

Social Impact Bonds blev introduceret i England i 2010, men idéen har allerede spredt sig til bl.a Australien og USA.
Her er både de lokale og nationale regeringer blevet opmærksomme på mulighederne i SIB.

I USA har The Rockefeller Foundation og the Social Impact Bond Technical Assistance Lab (SIB Lab) ved
Harvard Kennedy School netop kåret 6 delstater og lokale regeringer som vindere af en national konkurrence, hvor vinderne modtager pro bono teknisk hjælp til at udvikle såkaldte “pay-for-success” kontrakter ved at bruge SIB´s.
De 6 stater er Colorado/Denver, Connecticut, Illinois, New York, Ohio og South Carolina.

SIB´s er treparts kontrakter mellem regering, serviceyder og en finansiel virksomhed som skal financiere indsatser som leverer målbare sociale forbedringer. Hvis og når der er opnået sociale forbedringer, bliver den finansielle virksomhed, der har stået for investeringerne betalt i forhold til de offentlige besparelser. Lige som almindelige obligationer har SIB`s en fast tidsbegrænsning, men der er ikke et fast afkast.

I den konkurrence som The Rockefeller Foundation og the Social Impact Bond Technical Assistance Lab har udskrevet modtager hver af de vindende delstater støtte fra SIB Lab inklusiv en fuldtids medarbejder en såkaldt “Government Innovation Fellow”, som skal være spydspids i arbejdet i det lokale regerings kontor, pro bono rådgivning, seks måneders arbejdstid i form af programmering og dataanalyse samt et lille beløb som kan benyttes til at fjerne barriere for implementeringen af SIB.

De vindende stater planlægger at anvende SIB´s til at adressere en række problemstillinger lige fra hjemløshed, mødre og småbørns sundhedstilstand og at få ældre til at blive længst muligt i eget hjem.

The Rockefeller Foundation har indtil nu investeret mere end 40 millioner dollars i udvikling og fremme af Social Impact Bonds over hele verden.
I dansk sammenhæng kan det være spændende at følge udviklingen af SIB´s, fordi de kunne være et instrument i forbindelse med bestræbelserne på at fremme socialøkonomiske virksomheder herhjemme.

 

Læs mere: Klik her!

 

Kilde: Social Enterprise Buzz

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top