skip to Main Content

Dansk Sociologi temanummer om socialt entreprenørskab

I det nyeste nummer af Dansk Sociologi med tema om social innovation og socialt entreprenør tegner Lars Hulgård og Linda Lundgaard Andersen feltet op: Socialt entreprenørskab i DK etableres og udvikles som et ”contested” begreb, hvor forskellige aktører kæmper om definitionsret, strategi og implikationer.
Forfatterne ser det i ser dette i de mange betegnelser: socialøkonomiske virksomheder, socialt iværksætteri, sociale opfindelser og socialt entreprenørskab.

Det diskuteres, hvordan begrebet/fænomenet på dansk grund udfordres af den internationale scene: det europæiske forskningsnetværk EMES versus en amerikansk tradition men der kan også peges på potentialer: schools of democracy, deliberativt demokrati, bottom up = socialt entreprenørskab, som potente lærings- og arbejdsmarkeds- og empowermentstrategier.

Læs mere: Klik her!

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top