skip to Main Content

Fart på Socialt Entreprenørskab i Kina

Kina vil blive blive verdens ledende nation indenfor social innovation. Det mener Calvin Chin, der er medstifter af Qifang.cn, en social foranstaltning der formidler studielån til kinesiske studerende.

Han er selv er social entreprenør og arbejder ihærdigt med community building og opstart af sociale entreprenørskaber i Shanghai, hvor han er bosat.

Kina kan endnu ikke prale af verdensberømte sociale entreprenørskaber, men initiativer som Shokay, Xuping Rabbit, Bambu Home, GIGA og andre har potentialet til at blive succeshistorier om kinesisk social innovation på linie med f.eks. Grameen Bank i Bangladesh.

Der er i de senere år er der sat mange spændende initiativer igang for at styrke socialt entreprenørskab i landet bl.a. China Social Entrepreneur Foundation, aka YouChange, der yder støtte til og afholder uddannelse for sociale entreprenører mm., Non-Profit Incubator, der yder opstartshjælp til sociale entreprenørskaber og Foundation for Youth Social Entrepreneurship (FYSE), som i marts 2011 vil starte Asia Social Venture Academy, et intensivt 4 dages program som skal bringe unge og etablerede sociale entreprenører fra hele Asien sammen.

Læs hele artiklen på CNN GO: klik her!

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top